Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2017 10:46 - Франциск предупреждава за "влечугите" Devil
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Франциск предупреждава за "влечугите" Devil
18 май 2017 Шон Адл-Табатабай Конспирации

image


 Франциск редовно споменава дявола в публични речи и Twitter, с редовни препратки към; дявола, сатана, обвинителят, Лукавия, баща на лъжата, старовременната змия, Изкусителя, изкусителката, големият змей, врага, Демонът и легион.


Обърнете внимание на терминологията "змия" и "дракон" - имена на някои смятат, визирам влечугоподобни (или "анунаките"), които често са  свързани с подземния свят .

CNN.com доклади:

За Франсис, дяволът не е мит, но истински човек. Много съвременни хора могат да поздравят настояване на папата на дявола с пренебрежително, културен преструвка, безразличие, или най-много снизходителен любопитство.

Но Франсис се отнася за дявола непрекъснато. Той не вярва, че от него да бъде един мит, но истински човек, най-коварната враг на църквата. Няколко от богослов колегите ми каза, че той е отишло малко зад борда с дявола и ада! Ние може да се изкуши да попитам, защо в дяволът е Франциск толкова ангажиран с началника на бесовете?

Този интелигентен йезуитски папа е да се гмурне в дълбоките води, богословски места, където много малко съвременни католическите духовници желаят да стъпче.

привидна загриженост Франциск "с дявола не е богословски или есхатологичен въпрос толкова, колкото един зов за борба, покана за незабавни действия, като предлага много конкретни стъпки за вършене борба с дявола и царуването на злото в света днес.

В своите проповеди, Франсис предупреждава хората силно да се избегне обезсърчение, да се възползват от надеждата, за да преминете с кураж и да не станат жертва на негативизъм или цинизъм.

Той се опира на фундаментална идея на св. Игнатий Лойола, основател на Обществото на Исус, собствен религиозен семейството на папата. С непрекъснати си препратки към дявола, Франциск на пътя, когато текущата проповед в църквата, която е твърде мълчи за дявола и неговите коварни пътища или го намалява до обикновен метафора.

През първите месеци на понтификат Франциск "през ​​2013 г., Лукавия появява често в своите послания. В първата си голяма адрес на кардиналите, които го избраха за, Аржентина папа им напомни: "Нека никога да не се поддаде на песимизъм, че за тази горчивина, че дяволът ни предлага всеки ден."

 

 

В няколко дневни проповеди в параклиса на къщата за гости на Ватикана, папата сподели дяволски истории с малките събранията увлечена внимание, тъй като той homilized на теми табу.

Той е предложил насоки за това как да се фрезова стратегия на демона: На първо място, това е Исус, който се бори дявола.

Второто е, че "не може да получи победата на Исус над злото и дявола от половинки", за както каза Христос в Евангелието на Матей: "Който не е с мен е против мен, и онзи, който не събира с Мене, разпилява . "

Папата подчерта, че ние не трябва да бъдем наивни: "Демонът е хитър: той никога не е изхвърлен завинаги, това ще се случи само в последния ден."

Франсис също е издала разговори с ръце в своите проповеди: "Дяволът съществува и през 21 век, и ние трябва да се учим от Евангелието как да се бият с него", папата предупреди, добавяйки, че християните не трябва да са "наивни" за начини на лукавия си. Дяволът е всичко друго, но реликва от миналото, каза папата.

Признавайки проницателност на дявола, Франсис веднъж проповядва: "Дяволът е интелигентен, той знае повече от всички теология богословите заедно."

Преди тълпа от хора на Цветница през 2013 г., новоизбраният папа дори се осмели да каже, че когато християните са изправени пред изпитания, Исус е близо, но така е "враг - дявола", който "идва, често преоблечен като ангел и лукаво говори думата си за нас. "

Съвсем наскоро, на 12 юли, в подготвената от него текст е трябвало да достави (в типичния начин той вместо даде майсторски извън сценария адрес 600000 младите хора по време на митинг в Парагвай), папата представени описанието работа на дявола:

"Приятели: дяволът е измамник. Той прави обещания, след като обещание, но той никога не се доставя. Той никога няма да направи нищо, наистина, казва той. Той не направи добро на своите обещания. Той те кара да искаш неща, които не могат да дадат, независимо дали сте ги получите или не. Той те кара да се сложи надеждите си в неща, които никога няма да ви направи щастливи.

"... Той е измамник, защото той ни казва, че ние трябва да се откаже от нашите приятели и никога да престои от никого. Всичко се базира на изяви. Той те кара да мислиш, че си струва да зависи от това колко ще притежават. "

От началото на своето папство Франциск е предупреждение, че всеки, който иска да следваме Исус, трябва да са наясно с реалността на дявола. Животът на всеки християнин е постоянна битка срещу злото, точно както Исус по време на живота си, трябваше да се бори на дявола и неговите многобройни изкушения.

За Франсис, духът на злото в крайна сметка не иска нашата святост, той не иска нашето християнско свидетелство, той не иска от нас да бъдем ученици на Христос.

Във всички тези препратки към дявола и много му дегизировка, Франциск желае да се обадя на всички обратно към реалността. Дяволът е толкова често активно в живота ни и в църквата ни в изготвянето негативност, цинизъм, отчаяние, подлост на духа, тъга и носталгия.

Ние трябва да реагираме на дявола, Франсис казва, както направи Исус, който отговори с Божието Слово. С княза на този свят не може да се диалог.

Диалогът е необходимо сред нас, е необходимо за мир, то е отношение, което ние трябва да имаме помежду си, за да се чуят един друг, да се разбират помежду си. Диалог се ражда от любов, от любов.

Но с този Тъмно принц не може диалог; човек може да се отговори само с Божието Слово, което ни защитава.

Дяволът се завръща в този понтификат и играе важна роля в служение на Франсис. Франсис е мъртъв сериозно към дявола! И той отнема всяка възможност той може да каже на дявола, за да се махаме от нашия живот и нашия свят.

Това не е, че Франсис се фокусира предимно върху властта на лукавия, нито е той бил хипнотизиран от филмите за Хари Потър, или от желанието да се направи продължения на филма "Екзорсистът": Тази папа не гледам телевизия!

Всички от изкушенията Франсис говори толкова често сме реалисти друга страна в сърцето на съобщение Аржентина йезуитски папата за света, който е натоварен с величие, милостта и верността, присъствието на Бог. Тези правомощия са далеч по-големи от лудории на дявола.

image Следвай ме Най-новите публикации от Шон Адл-Табатабай виж всички )



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39924577
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930